Klasična ručna masaža lica

30min
100 KN

Masažu je moguće definirati kao primjenu sustavne manipulacije mekih tkiva u terapijske svrhe. Preko kože djeluje na mišićni, živčani i limfni sustav. Masaža postoji od pradavnih vremena, čovijek instinktivno trlja bolni i otečeni dio tijela. Vrlo vjerojatno se masaža već odavno upotrebljava u liječenju, osobito kod raznih afekcija lokomotornog sustava. Podaci o masaži kao sredsvu liječenja prvi put se pojavljuju otprilike 3000. god. pr. Kr., a provodila se u starih kulturnih naroda Azije Kineza i Indusa. Razvoj masaže u staroj Kini odvijao se usporedno s razvojem medicine koja je uz lijekove i trave primjenjivala i akupunkturu. Masažu su upotrebljavali i Egipćani, Asirci, Perzijanci, stari Grci i Rimljani kao metodu liječenja oboljelih i ozljeđenih. Poznati liječnici Hipokrat i Galen preporučili su masažu kao metodi liječenja.

Indikacije: Izuzetno je korisno za osobe dobrog zdravlja. Indicirana je kod bolova u leđima, probavnih smetnji, glavobolje, depresije, stresa te anksioznosti. Blagotvorna je kod problema s disanjem, glavobolja i migrena. Pruža pomoć onima koji pate od problema s cirkulacijom krvožilnog i limfnog sustava, grčevima, edema zglobova, teških nogu, celulitom te ublažava sve vrste reumatskih tegoba. Opušta anksiozne, nervozne osobe te osobe sklone stresu.

Kontraindikacije: Povećana tjelesna temperatura tijela, akutni upalni procesi, gnojni procesi, inficirane rane praćene limfadenomom, sve vrste opekotina na koži, upale vena i limfnih puteva, varikozni sindrom, maligni procesi.

Klasičnom ručnom masažom lica može se ukloniti zabrinutost, glavobolja i iscrpljenost, te izazvati osjećaj vedrine i ugode. Poboljšavajući krvotok, masažom se postiže zdrav i živahan sjaj kože. Opuštajući napete mišiće, masažom se s lica uklanja umoran i zabrinut izraz.

 

Ostali tretmani