Medicinska pedikura

75 min
150 kn

Pojam medicinske pedikure obuhvaća sve tretmane vezane uz njegu i zdravlje vaših stopala. Može se raditi o jednostavnim zahvatima kao što je skidanje zadebljale kože, ili o onim kompliciranijim kao što je tretiranje gljivičnijh oboljenja ili uraslog nokta.

Stopala su važan dio naše svakodnevnice, jer većinu dana provodimo oslanjajući se ili stajajući na njima. Čak i dok sjedimo na neki način opterećujemo stopala, stoga je njihovo zdravlje vrlo važno.
Osim već navedenih, na stopalima se mogu pojaviti problemi poput raspucale kože, natisaka, žuljeva, tzv. dijabetičkog i atletskog stopala i slično. Jedan od kompliciranijih problema je urasli nokat koji može biti vrlo bolan.
Također je važno spomenuti dijabetičko stopalo, problem s kojim se susreće mnogo dijabetičara. Uzevši u obzir da u Hrvatskoj preko 300 000 osoba boluje od ove bolesti, moramo pokušati prevenirati sve komplikacije koje mogu nastati. Ovo može biti vrlo ozbiljan zdravstveni problem ukoliko mu se ne pristupi s oprezom, jer može dovesti do amputacije. Dijabetičko stopalo nastaje uslijed pucanja i oštećenja kože na stopalu. Dok se većina ljudi na takve probleme ne obazire, dijabetičarima je to velik razlog za zabrinutost. Naime, kao posljedica šećerne bolesti, njihov imunološki sustav ne funkcionira kako bi trebao, te nastale rane teško ili uopće ne zacjeljuju. Stoga je potrebno voditi redovnu higijenu kako bi se spriječile neželjene posljedice. Osim toga, važno je skraćivati nokte, mijenjati čarape, ukoliko ima rana stavljati obloge i sterilne gaze, nositi udobnu obuću itd. Ovo vrijedi i ukoliko niste dijabetičar. Poznato je da gljivice vole vlažna mjesta, pa ćete njihovu pojavu koja također može biti neugodna spriječiti istim tim higijenskim navikama.

Medicinska pedikura sastoji se od kupke, pregleda stopala, uklanjanje zadebljanja kože, vađenja uraslih noktiju i kurjih očiju , oblikovanje noktiju te uređivanje stopala, njega stopala propisanim uvijetima (krema, kapi za spriječavanje uraslih noktiju, antibiotska krema za gljivice) te masaža stopala. Ova vrsta pedikure preporuča se starijim klijenticama i klijentima koji imaju problema sa zadebljanom kožom te urasle nokte i moguće kurje oko.

Ostali tretmani