Limfna drenaža

Limfna drenaža je medicinski i kozmetički tretman koji potiče limfnu drenažu korištenjem pritiska zrakom, a koristimo ga na svim dijelovima tijela.Ovo je učinkovita,moderna i nježna terapija limfnog sustava, a istovremeno je popularna jer je ugodna i opuštajuća a rezultati su vidljivi vrlo brzo. Učinkovita je i u medicinske i estetske svrhe.

Kako funkcionira mehanička limfna drenaža?

Navlake u koje se klijent obuče, imaju male zračne jastuke unutar kojih su komore koje se napumpaju zrakom a uređaj je programiran da upuhuje iz jedne komore u drugu zrak i na taj način masira i potiče limfni tok. Jednostavno je pravilo, što je veći broj komora, terapija je učinkovitija.  Na našem tržištu obično se nalaze vreće za noge i ruke s 3 ili 4 komore (što je za liječenje limfnog edema nedovoljno). Za terapiju nogu idealno je da uređaj ima 24 komore, a za ruke 14 komora (ovaj broj je idealan). Uređaj Slide Styler tvrtke Weyergans High Care ima čak i više, 26 komora.

Također postoje pravila optimalnog pritiska za uspješnu terapiju. Po mišljenju i iskustvu vodećih limfologa je u potpunosti prikladan i dovoljan pritisak limfne drenaže 40 mmHg, tj. u rasponu od 25-50 mmHg a koliki pritisak   točno ćemo koristiti ovisi o stanju vezivnog tkiva. Ukoliko je tkivo opušteno koristimo niži pritisak, kod čvršćeg   tkiva koristimo jači pritisak. Najčešća pogreška je postavljanje previsokog tlaka (pritiska). Često se može vidjeti   da se koristi  pritisak zmeđu 60 i 80 mmHg. Cilj terapije je da se djeluje na tanak potkožni sloj, gdje prevladava limfna cirkulacija. Poznato je da je 80% limfnog sustava na dubini od jednog centimetra ispod kože. Ako je   uređaj  postavljen na veći pritisak, učinak ovog postupka prelazi na veću dubinu i time propušta svrhu. U tom   trenutku ne aktivira se limfni sustav, nego se tada više djeluje na cirkulaciju krvi i masažu mišića. Ako kupac zahtijeva veći pritisak i zamišlja da će drenaža biti učinkovitija, postiže točno suprotno i dramatično smanjuje učinak na limfni sustav.

INDIKACIJE ZA LIMFNU DRENAŽU:

Celulit
– Teške i otečene noge – zadržavanje vode
– Mršavljenje
– Rehabilitacija nakon ozljeda
– Nakon operacije zgloba – 12 dana nakon operacije – rana mora zacijeliti
– Edem, blokada limfnog sustava, limfedem
– Detoksikacija organizma
– Problemi s kožom (akne, crvenilo, ekcemi…)
– Regeneraciju mišića i ostalih tkiva – SPORTAŠI; profesionalni i amateri
– Nakon terapije onkoloških bolesti (kada su tumorski-markeri negativni )
– Ginekološki problemi: bolne menstruacije, sterilitet
– Kronična venska insuficijencija
– Ateroskleroza
– Prevencija upale dubokih vena prije i nakon operacije
– U liječenju venskih ulkusa (ulcus cruris)
– Za dijabetičare (neuropatija, angiopatija)
– U terapiji artroze kukova, koljena i gležnja
– Liposukcija (nakon operacije)

 

Rezervirajte za sebe